Garages en autospuiterijen

Als BOVAG-bedrijf dient u olielozingen te beperken om bodemverontreiniging te voorkomen. Afvalwater verontreinigd met olie, vormt in het algemeen één van de belangrijkste afvalwater problemen. Om vervuiling van het afvalwater te voorkomen, dient u de afvalwater situatie binnen uw bedrijf in kaart te brengen. Dit kunt u doen door alle afvoerputten binnen het bedrijf te registreren. Het is raadzaam om het afvalwater van bijvoorbeeld een wastafel uit de garage of autospuiterij, pas na het bevestigen van de olieafscheider in het riool te lozen.

Olieafscheider

In Nederland gelden voor het plaatsen van een olieafscheider een aantal specifieke voorschriften zoals de norm dat één liter afvalwater enkel 20 mg olie mag bevatten. Dit is circa één druppel in een emmer water. Door een olieafscheider te plaatsen, creëert u voor uw bedrijf meer speelruimte. Wanneer het afvalwater door de olieafscheider wordt geleid, geldt er namelijk een ruimere norm van 200 mg per liter.

Indien er een olieafscheider is geplaatst, is het voor een goede werking van belang dat de installatie regelmatig wordt gereinigd en gecontroleerd op gebreken. De dikte van de olielaag in de afscheider is een indicatie of de reinigingsfrequentie voldoende is. Zodra 80% van de maximale opslagcapaciteit van de olieafscheider is bereikt, dient de olieafscheider direct gereinigd te worden.

Vakkundig opgeleid personeel

Voor het installeren van uw olieafscheider, werkt Zegwaard uitsluitend met gekwalificeerde producten en geavanceerd werkmateriaal. Wij zetten hierbij onze vakkundig opgeleide medewerkers in, waardoor u verzekerd bent van een professionele plaatsing. Zij zijn jarenlang gespecialiseerd in het vak en beschikken over de benodigde papieren zoals kraan- en hijsbewijzen. Uw plaatsing is daarom bij Zegwaard altijd in goede handen en wordt er voor iedere klus een op maat gemaakt plan opgesteld!

Preventief onderhoud

Laat u de plaatsing, het onderhoud en reiniging van uw olieafscheider liever aan een specialist over? Wij hebben alle kennis in huis en helpen u graag door middel van preventief onderhoud!

Vrijblijvend advies of inspectie

Voor vrijblijvend advies of een inspectie van uw olieafscheider, staat Zegwaard altijd voor u klaar met vakkundig personeel! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alles omtrent uw olieafscheider.

Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit