Olieafscheider plaatsen

Olieafscheider plaatsen

Voor organisaties in de automotive en petrochemische industrie is het vanuit de overheid verplicht gesteld om over een olieafscheider te beschikken. Wanneer er op uw bedrijfsterrein nog geen installatie aanwezig is, is het mogelijk om deze te laten plaatsen.

Wilt u er zeker van zijn dat de plaatsing van uw olieafscheider professioneel wordt uitgevoerd? Zegwaard is uw specialist! Vooraf aan de plaatsing stellen we aan de hand van een uitgebreide capaciteitsberekening vast welke installatie het beste bij uw bedrijf past en zullen we vervolgens met u een afspraak inplannen.

Vakkundig opgeleid personeel

Voor het installeren van uw olieafscheider, werkt Zegwaard uitsluitend met gekwalificeerde producten en geavanceerd werkmateriaal. Wij zetten hierbij onze vakkundig opgeleide monteurs in, waardoor u verzekerd bent van een professionele plaatsing. Onze monteurs zijn al jarenlang gespecialiseerd in het vak en beschikken over de benodigde papieren zoals kraan- en hijsbewijzen. Uw plaatsing is daarom bij Zegwaard altijd in goede handen en wordt er voor iedere klus een op maat gemaakt plan opgesteld!

Wettelijke richtlijnen voor olieafscheiders

Nieuwe afscheiders dienen te voldoen aan bepaalde normen, zoals de effluents-eis van minder dan 100 mg/l restoliegehalte. Indien er voor de overheid moet worden voldaan aan een effluenteis van kleiner dan 5 mg/l, dient er een coalescentieafscheider geplaatst te worden. In de meeste gevallen is een conventionele afscheider voldoende.

Bij het plaatsen van de olieafscheider zijn de volgende normen van toepassing:

  • De nieuwe NEN-EN 858-1 en -2 normen
  • De oude NEN-EN normen

Belangrijk verschil tussen de nieuwe en oude normen is de capaciteitsberekening. Bij de berekening volgens de NEN-EN 858-1 en -2 normen, dienen bedrijven in een aantal gevallen een grotere olieafscheider te plaatsen dan bij hantering van de oude berekening.

Preventief onderhoud

Laat u de plaatsing, het onderhoud en reiniging van uw olieafscheider liever aan een specialist over? Wij hebben alle kennis in huis en helpen u graag door middel van preventief onderhoud!

Vrijblijvend advies of inspectie

Voor vrijblijvend advies of een inspectie van uw olieafscheider, staat Zegwaard altijd voor u klaar met vakkundig opgeleid personeel! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alles omtrent uw olieafscheider.

Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit