Wasstraten

Als wasstraat of carwash met een eventuele roll-over dient u olielozingen te beperken om bodemverontreiniging te voorkomen. Bij het uitwendig wassen van voertuigen of werktuigen komt afvalwater vrij. Voor het lozen van dit water maakt men onderscheid in motorvoertuigen of werktuigen, die zijn gebruikt voor het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen of andere doeleinden. Het mengen van deze afvalwaterstromen is niet mogelijk, doordat er verschillende wettelijke eisen en normen van toepassing zijn.

Olieafscheider

De eisen voor het lozen van afvalwater afkomstig van een wasplaats voor motorvoertuigen, zijn opgenomen in artikel 3.25 van het activiteitenbesluit. De eisen gelden zowel voor type A-, B- en C- inrichtingen, met uitzondering van landbouw- en glastuinbouwinrichtingen.

In artikel 3.25 is de norm opgenomen dat het afvalwater niet meer dan 20 milligram olie per liter en 300 milligram onopgeloste stoffen per liter mag bevatten. Wanneer er niet met preventieve maatregelen kan worden voorkomen dat oliën in het afvalwater terechtkomen, dient er een olieafscheider en/of slibvangput geplaatst te worden.

Als het afvalwater wordt geleid door een olieafscheider, geldt een norm van 200 milligram per liter. Voor een goede werking van de olieafscheider is het van belang dat de installatie regelmatig wordt onderhouden en gecontroleerd op gebreken. Wanneer er in de wasstraat grondwater gebruikt wordt, kan er soms ook een osmose-installatie benodigd zijn. Deze installatie zorgt ervoor dat zouten en andere mineralen uit het grondwater verwijderd worden.

Vakkundig opgeleid personeel

Voor het installeren van uw olieafscheider, werkt Zegwaard uitsluitend met gekwalificeerde producten en geavanceerd werkmateriaal. Wij zetten hierbij onze vakkundig opgeleide medewerkers in, waardoor u verzekerd bent van een professionele plaatsing. Zij zijn al jarenlang gespecialiseerd in het vak en beschikken over de benodigde papieren zoals kraan- en hijsbewijzen. Uw plaatsing is daarom bij Zegwaard altijd in goede handen en wordt er voor iedere klus een op maat gemaakt plan opgesteld!

Preventief onderhoud

Laat u de plaatsing, het onderhoud en reiniging van uw olieafscheider liever aan een specialist over? Wij hebben alle kennis in huis en helpen u graag door middel van preventief onderhoud!

Vrijblijvend advies of inspectie

Voor vrijblijvend advies of een inspectie van uw olieafscheider, staat Zegwaard altijd voor u klaar met vakkundig personeel! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alles omtrent uw olieafscheider.

Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit