Olieafscheider legen

Wanneer moet mijn olieafscheider geleegd worden?

Een tijdige lediging en reiniging van uw olieafscheider garandeert een effectieve werking en langere levensduur. De lediging van uw olieafscheider wordt noodzakelijk, wanneer 50% van het slibvolume in het slibvanggedeelte en/of 80% van het olie-opvangvolume van de olieafscheider is bereikt.

Olieafscheider legen

Om de kwaliteit van uw olieafscheider te kunnen garanderen, is het van belang dat de lediging door een specialist wordt uitgevoerd. Het reinigingsproces benodigt een vakkundige aanpak en geavanceerd werkmateriaal en kan eventuele verstoppingen in uw olieafscheider voorkomen. Zegwaard is uw specialist en richt zich naast de hoofdzakelijke onderdelen ook op het verlengen van de levensduur van uw olieafscheider. Dit doel wordt behaald door middel van het leidingwerk van de afscheider grondig te controleren en te reinigen.

Coalescentiefilter in uw olieafscheider

Een coalescentiefilter is benodigd in olieafscheiding installaties wanneer deze lozen op het oppervlaktewater. Dit komt doordat deze olieafscheiders tot maximaal 20 mg/l minerale oliën mogen lozen. Olieafscheiders die aangesloten zijn op het riool, mogen daarentegen tot maximaal 200 mg/l minerale oliën lozen. De hoeveelheid van 20 mg/l is enkel te behalen door middel van een coalescentiefilter in uw olieafscheider te bevestigen. Er zijn hierin vele soorten en maten en wij adviseren u graag welke filter het beste bij uw situatie past.

Preventief onderhoud

Door periodiek onderhoud uit te voeren, voorkomt u onnodige kosten en milieuschade. Op basis van het activiteitenbesluit (NEN-EN 858-2) dient de laagdikte van een olieafscheider twee keer per jaar gemeten te worden. Eén keer in de vijf jaar dient er ook het vijfjaarlijkse onderhoud te worden uitgevoerd.

Wilt u dit graag aan een specialist overlaten? Zegwaard staat voor u klaar met een regelmatige lediging van uw olieafscheider door middel van preventief onderhoud.

Vrijblijvend advies of inspectie

Voor vrijblijvend advies of een inspectie van uw olieafscheider, staat Zegwaard altijd voor u klaar met vakkundig opgeleid personeel! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alles omtrent uw olieafscheider.

Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit