Olieafscheiders

Wat houdt het plaatsen van een olieafscheider in?

Een olieafscheider is wettelijk verplicht gesteld voor onder andere benzinestations, autospuiterijen, garages, wasstraten en de petrochemische industrie om te installeren op het bedrijfsterrein. Een olieafscheider houdt onveilige stoffen zoals zand, slib en minerale oliën en vetten tegen in het afvalwater.

Tijdens bepaalde werkzaamheden komt het veelvuldig voor dat deze stoffen zich op de oppervlakte bevinden. Door een regenbui of tijdens de reiniging van de werkplaats kunnen deze vloeistoffen gemakkelijk mengen en in het riool terecht komen. Met een olieafscheider of slibvangput wordt dit zo veel mogelijk voorkomen.

Een olieafscheider bevat daarnaast een stankslot, waardoor vluchtige en brandgevaarlijke dampen in de afscheider blijven en zich niet kunnen gaan verzamelen in het achterliggende rioolstelsel. Dit voorkomt explosiegevaarlijke situaties in het openbare riool.

Olieafscheider plaatsen

Voor organisaties in de automotive en petrochemische industrie is het vanuit de overheid verplicht gesteld om over een olieafscheider te beschikken. Wanneer er op uw bedrijfsterrein nog geen installatie aanwezig is, is het mogelijk om deze te laten plaatsen. Om een duidelijk beeld te schetsen welke olieafscheider het beste bij uw situatie past, adviseren wij u graag aan de hand van een uitgebreide capaciteitsberekening.
Lees hier meer over het plaatsen van een olieafscheider.

Olieafscheider legen

Om de kwaliteit van uw olieafscheider te kunnen garanderen, is het van belang dat de lediging door een specialist wordt uitgevoerd. Het reinigingsproces benodigt een vakkundige aanpak en geavanceerd werkmateriaal en kan eventuele verstoppingen in uw olieafscheider voorkomen. Zegwaard neemt uw werk uit handen en richt zich naast de hoofdzakelijke onderdelen ook op het verlengen van de levensduur van uw olieafscheider.
Lees hier meer over het legen van een olieafscheider.

Olieafscheider reparatie

Wanneer uw olieafscheider niet functioneert naar behoren, is het van belang om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. Hierdoor kan verdere schade worden voorkomen. Omdat iedere situatie een andere aanpak vereist, stelt Zegwaard vooraf een op maat gemaakt plan op om uw olieafscheider te repareren of om een nieuwe te plaatsen. Wij beschikken over een groot wagenpark en vakkundig opgeleid personeel, waardoor geen enkele klus voor ons te groot of te complex is!
Lees hier meer over de reparatie van een olieafscheider.

Leidingwerk schoonmaken

Om de levensduur van uw olieafscheider te verlengen en toekomstige problemen zoals verstoppingen te voorkomen, dient u het leidingwerk regelmatig te laten inspecteren en reinigen. Zegwaard kan direct achterstallig onderhoud of een verstopping in het leidingwerk verhelpen door middel van jarenlange ervaring en geavanceerd werkmateriaal!
Lees hier meer over het reinigen van leidingwerk.

Alles omtrent uw olieafscheider.

Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit