Petrochemische industrie

Na de voedingsmiddelenindustrie is de petrochemische industrie de belangrijkste tak in Nederland. Deze industrie houdt zich bezig met de verwerking van aardoliefracties tot aan diverse chemische producten. Nadat de ruwe aardolie in een raffinaderij is gesplitst in diverse fracties zoals benzine, kerosine, stookolie en nafta, vormt de petrochemische industrie de bedrijfstak die deze fracties verder verwerkt. Waterbehandeling vóór lozing op de gemeentelijke riolering of oppervlaktewater is een actueel thema binnen de petrochemische industrie.

Olieafscheider

In de petrochemische industrie is er een wettelijke verplichting van toepassing om een olieafscheider conform de NEN-EN 858 te plaatsen daar waar bedrijfsmatig minerale vloeistoffen in de riolering of het oppervlaktewater terecht kunnen komen. Op de locatie waar de lozing op het oppervlaktewater dient plaats te vinden, kunnen afscheiders worden uitgerust met speciale voorzieningen zoals een coalescentiefilter om het rendement van afscheiding te verhogen. Indien er een olieafscheider is geplaatst, is het voor een goede werking van belang dat de installatie regelmatig wordt onderhouden en gecontroleerd op gebreken.

Vakkundig personeel

Zegwaard Rioolbeheer is een bekende naam in Zuid-Holland, met industriële reiniging als één van de vele specialismen. De activiteiten van Zegwaard in de petrochemische industrie richten zich vooral op raffinaderijen, chemische industrieën en cementfabrieken. Zegwaard beheerst door jarenlange ervaring alle facetten op dit gebied. Zegwaard zorgt voor een goed functionerende olieafscheider en uw plaatsing is altijd in goede handen!

Preventief onderhoud

Laat u de plaatsing, het onderhoud en reiniging van uw olieafscheider liever aan een specialist over? Wij hebben alle kennis in huis en helpen u graag door middel van preventief onderhoud!

Vrijblijvend advies of inspectie

Voor vrijblijvend advies of een inspectie van uw olieafscheider, staat Zegwaard altijd voor u klaar met vakkundig personeel! Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Alles omtrent uw olieafscheider.

Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit